Ulltopia

Tänk dig en värld där alla har så mycket ull dom vill.... Ett ulltopia!

söndag, oktober 31, 2004

Varför ska man försöka hitta på en titel varje gång?

Det är ju det svåraste med hela bloggandet, hur ofta har man en bra titel att komma med?
Nu har jag äntligen fått min niddy-noddy och kunde härva upp mitt bomullsgarn. Så här ser det ut:

Lite sorgligt och ensamt kanske? Jag har inte vägt det, men kan inte tänka mig att det väger mer än 50g. Inte så användbart, men en väldigt rolig erfarenhet. Kanske kan det bli mer bomullsgarn i framtiden.

Rogue börjar arta sig:


Jajamensan! Luvan är klar! Nu ska det "bara" monteras..... Min absoluta minst-favorit del på en tröja. Men jag har varit förståndig och fäst alla trådarna eftersom, så det hela känns lite mindre jobbigt.
Och sen jag tog fotot har jag faktiskt sytt i en ärm. Så nu är det en ärm kvar, och sedan bara fålla nederkanten och ärmarna. Borde kunna vara klar till Borås-resan nästa vecka.
Det är valtider
Att det är valtider är kanske svårt att undgå. Hela hösten har man läst valrapporter om valfusk och ohederliga metoder och valet imorgon lär inte bli bättre.
Men om man inte är så intresserad av den värdsliga, mundana politiken så kan man gå och rösta hos Amy. Där finns helt andra politiska partier med helt andra agendor. Och om man röstar kan man vinna ett pris. Kanske ett bättre val för mig? Jag har iallafall gjort min demokratiska plikt och röstat

fredag, oktober 29, 2004

Det snurrar när jag sätter mig ned

Ja, så fort jag får en stund över så börjar det snurra när jag sätter mig. Jag är inne i en liten spinn-fas. Det här har jag lekt med:



Delar av Merinoullen som jag köpte på ebay tidigare. Jag har även spunnit en spole med silke och funderar på att tvinna ihop dom. Får se om det blir bra.



Ull från någon svenskt får som jag köpte på Gudruns ullbod för 3-4 år sedan. Det har legat okardat i en påse sedan dess, och nu fick jag äntligen tillräckligt med dåligt samvete för att göra något åt det. Jag har en till spole spunnen, så det ska också tvinnas.

Och varför tvinnar jag inte? För spolarna har tagit slut!!! Jag har en god vän som är träkunnig och han har gjort en niddy-noddy (härvträ på svenska?) åt mig, men sist vi sågs så glömde han den, men nu ska jag förhoppningsvis få den på söndag. Jag behöver den nämligen för att härva upp bomullsgarnet jag spann för evigheter sen, så jag får en spole ledig att tvinna upp de andra på.

Inköpslistan:

Fler spolar

måndag, oktober 25, 2004

Angående den där "ponchon"

Så här känner jag det. (Tack Jorunn som hade den länken).

Så varför stickar jag en poncholiknande kreation?

Jag skyller på att det var kallt just då, jag frös. Och garnet var så fint. Allt var yll o tylls fel. Jag var inte ens där när det hände, och var jag det så kan du inte bevisa något!

Ja, jag har poncho-issues.....

söndag, oktober 24, 2004

Att tröstshoppa

I lördags var det alltså bautastickträff på slöjhuset... Jag har sett bilder och det såg jättetrevligt ut! Mycket folk, mycket stickningar, mycket garn...:)

Själv satt jag i skolbänken i Uppsala från 10-17. Det var nog nästan lika roligt. Eller så inte.... Eftersom jag tyckte så synd om mig själv så skippade jag lunchen och sprang ner till yll o tyll. Oj, vad det var mycket folk där! Är det stickboom på gång eller är det stickboom? Jätteroligt!

Men en sak kan jag säga: man ska inte gå in på yll o tyll när man har bara 15 minuter på sig. Det är ju en affär som (iallafall jag) man kan stanna i i timmar och klämma på garn och titta på mönster, och en av de saker som är så bra, är att dom har så mycket uppstickat. Jag blir så väldigt inspirerad och vill göra allting!

Iallafall så föll jag till föga och köpte garn till en sjal-poncho. (Det är nog egentligen en poncho, men jag tycker inte om ponchosar så det är en sjal. Fast den sitter ihop framtill....)

Så här ser den ut än så länge:


Det är Noro Kureyon.
Så även om jag inte fick gå på vare sig stickkurs med Lavold (var det någon som var där, var det bra?) eller gå på Stickas stickträff så fick jag iallafall fint garn med mig hem. Så jag är ganska nöjd. Ett lyckat tröstköp med andra ord!

Knitty fall surprise
har kommit nu. Ett specialnummer med tema bröstcancer. Otroligt fint initiativ, och jag vill göra både Shedir och Heart. Seså, gå och titta nu om ni inte redan gjort det.


fredag, oktober 22, 2004

Trevlig sällskap är bra för moralen

om inte annat är det bra för att få tråkig stickning gjord. Under stickcafét på kulturhuset igår blev jag klar med den första fluted bannister sockan. Om jag bara går på jättemånga fler stickträffar så kanske jag blir klar med den andra också. Och rent teoretiskt så skulle det vara möjligt att gå på en massa stickcafér och kurser, det verkligen kryllar av dom nu! Jätteroligt!

Rent teoretiskt skulle man även kunna tänka sig att jag var duktig och la upp för den andra sockan när jag kom hem, men så blev det ju inte. Så fort jag kommer innanför dörren så står min spinnrock och väntar på mig, och jag har massa trevlig merionull att experimentera med. Kan ju bara säga att det slår sockstickning med ganska många hästlängder!

tisdag, oktober 19, 2004

Tiden går

och jag vet inte vart den tar vägen...

Jag har stickat lite på ED. *fluted bannister* , den tredje sockan i six-sox knitalong. Jag tycker inte om den. Så, nu var det sagt. Den är tråkig, tråkig och ful. Och ändå har jag snart gjort klart den första:



Är det någon annan som stickar den som tycker om den?
Föresten kan ni se rogue kika fram i hörnet. Den är betydligt roligare....


måndag, oktober 11, 2004

Världens sötaste paket

kom idag. Det är ett (1) garnnystan som inte kom med i paketet till min mamma. Det var bara för charmigt, så jag var tvungen att ta kort på det.



Det blev föresten en sjal.



Jag rörde inte Rogue, utan satt idogt och stickade på min sjal. Bättre ett färdigt projekt än två ofärdiga tänkte jag för en gångs skull. Och den kom väl till pass på jobbet idag!

lördag, oktober 09, 2004

Är jag en garnhallick?

Är det inte så, att om är missbrukare så är det inte helt ovanligt att man börjar langa för att kunna finansiera sitt missbruk? Betyder det att jag är garnmissbrukare om jag köper in och distribuerar garn till nära och kära? Även om jag inte tar betalt för det hela så får jag ju någon sorts konstig kick av att beställa garn och öppna paket, fast jag vet att dom inte är till mig! Och precis som en "riktig" hallick så försöker jag övertala mina klienter att beställa mer och mer garn (Men du, har du känt på den här trevliga alpackan, ska du inte ha lite, bara ett nystan?) Sen sitter dom där i träsket med mig, och tittar igenom garnprover och diskuterar färgbad.

Här är vad jag har ordnat till min mamma:


Safran och Cottonviscose i rosa nyanser. Beställt från yll o tyll så klart! (just nu 10% rabatt om man är medlem, det blir man lätt genom att anmäla sig via deras hemsida)

Och förra veckan så köpte jag garn till min mormor, hon fick 3 nystan mer än hon hade bett om. heh hehhehehe...

Jag trodde jag skulle ha tid att sticka lite i helgen, men oj vad jag bedrog mig. Det visar sig att jag ligger efter i skolan innan nya moment ens har börjat. Så kan det gå. Men om jag nu hinner sätta mig ett tag så måste jag bestämma mig: sticka klart sjalen så jag kan börja använda den (Vore onekligen det smarta att göra eftersom det är så otroligt kallt på jobben nu!) eller göra bakstycket klart på Rogue? Som tur är har både Liisa och Marianne intygat att det inte är så tråkigt med bakstyckestickning som jag fått för mig. Nästa gång lovar jag att avslöja vad det blev. (ja, jag vet, ni kan knappt hålla er.....)

onsdag, oktober 06, 2004

Jag har redan använt upp dagens ordförråd

Jag har ingen inspiration att skriva något idag, så det enda jag har att erbjuda är ett taskigt foto av Rogue....




Jag har precis delat av för fram- och bakstycket, och ska börja med den föga inspirerande fram-o-tillbaka stickningen för bakstycket. Inga flätor, inge kul.
Men sedan kommer huvan och det är massor mer flätor, så det blir jätteroligt!

söndag, oktober 03, 2004

En stickig helg

Den här helgen har jag hunnit sticka en hel del, äntligen!

Jag har kommit en ganska bra bit på rogue, snart uppe vid delningen för ärmhålen.

Jag har även börjat på de nya sockorna i six-sox knitalong. Jag kan inte säga att jag tycker det blir fint, det blir mest.... konstigt? Men jag framhärdar. Jag använder mig av opalgarn, och bara det är ju trevligt.

Eftersom jag har sådan framförhållning så är det för mörkt för att ta bra kort nu, så det får bli en annan dag. Men här är iallafall en bit av sjalen:



Garnet är ett entrådigt garn köpt på syfestivalen ifrån Solkustens spinneri. Väldigt trevligt!

Och tack för kommentarerna! Nästa gång kanske jag vågar närma mig en stickande människa....:)