Ulltopia

Tänk dig en värld där alla har så mycket ull dom vill.... Ett ulltopia!

fredag, oktober 29, 2004

Det snurrar när jag sätter mig ned

Ja, så fort jag får en stund över så börjar det snurra när jag sätter mig. Jag är inne i en liten spinn-fas. Det här har jag lekt med:Delar av Merinoullen som jag köpte på ebay tidigare. Jag har även spunnit en spole med silke och funderar på att tvinna ihop dom. Får se om det blir bra.Ull från någon svenskt får som jag köpte på Gudruns ullbod för 3-4 år sedan. Det har legat okardat i en påse sedan dess, och nu fick jag äntligen tillräckligt med dåligt samvete för att göra något åt det. Jag har en till spole spunnen, så det ska också tvinnas.

Och varför tvinnar jag inte? För spolarna har tagit slut!!! Jag har en god vän som är träkunnig och han har gjort en niddy-noddy (härvträ på svenska?) åt mig, men sist vi sågs så glömde han den, men nu ska jag förhoppningsvis få den på söndag. Jag behöver den nämligen för att härva upp bomullsgarnet jag spann för evigheter sen, så jag får en spole ledig att tvinna upp de andra på.

Inköpslistan:

Fler spolar

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

När jag har slut på spolarna så händer det att jag nystar garnet direkt på nystmaskinen, det fungerar också om man nu inte ska färga härvan förstås.

Barbro

12:31 fm  
Blogger Tina said...

Hej Barbro!
Ja, det har jag också gjort, men jag kände ett behov av att tvätta garnet och då var det bättre att ha det på härva. Nu är det iallafall härvat och fint! :)

10:47 fm  

Skicka en kommentar

<< Home