Ulltopia

Tänk dig en värld där alla har så mycket ull dom vill.... Ett ulltopia!

fredag, juli 30, 2004

Små små sockor...

Just nu stickar jag sockor för hela slanten. Jag ville bli klar med den första omgången sockor för six-sox-knitalong, tiden går ut sista Juli, så det blev lite stressigt. För att överhuvudtaget hinna så gjorde jag den minsta storleken. Blir bra julklapp också.



Mönstret, clover-leaf, syns inte så bra på skaftet. Hade jag stickat i tunnare garn så tror jag att det hade blivit bättre. Det här garnet hittade jag i min korg, det är obehaglig superwash som jag fått någon gång. Inte alls trevlig att sticka i. Men jag tror att mönstret blir fint, speciellt om man låter det gå ned över hela foten. Kanske gör jag ett "riktigt" par när jag känner att jag hinner.



Sedan blev det babysockor av överblivet regia och opalgarn. Det blå garnet räkte precis till ett par sockor till mig, och dom här små. När jag var klar var det 1 m kvar!


onsdag, juli 28, 2004

Faller i alla fällor...

Ja, då har jag också gått med i en knitalong. Det blev six-sox-knitalong. Man ska sticka 6 par olika sockor under ett år. Eftersom jag tycker om att sticka sockor, men alltid gör samma modell, tänkte jag att det kunde vara ett kul sätt att lära sig nya på. Tänker tex försöka mig på att sticka en socka i toe-up varianten, det har jag inte provat tidigare. Men det känns lite stressigt, jag ligger redan 2 månader efter! Tur att jag har semester snart ;)

Mönstret till tröjan kommer från Drops, Garnstudio. Det finns gratis på nätet, här. Det är första bilden till vänster i andra raden. Mönstret finns tillgängligt på norska, svenska och danska, tyvärr inte finska. Det var en rolig tröja att göra, eftersom det var olika mönster på armar och kroppsstyckena så tröttnade jag inte. Och jag fick prova lite spetsstickning också, det har jag inte gjort förut. Jag är nöjd, bortsett från färgbytet så klart...



måndag, juli 26, 2004

Tröjan är klar!



Ja, jag vet att det syns väldigt tydligt var jag var tvungen att byta garn.... Men jag ville att tröjan skulle bli klar, den har legat i stickkorgen nästan klar i över 2 månader nu. Jag ska försöka få tag på ett nystan med rätt färgbad, så jag kan göra om det lilla på armen, och halskanten. Om det inte går att få tag på så funderar jag på om man kan färga hela tröjan. Men eftersom jag tycker om färgen som den är vore det synd. Får se hur det blir.

När jag provade den innan jag stickat halskanten blev jag så otroligt besviken! Urringningen var enorm, trillade nästan av axlarna. Men när halskanten var stickad så sitter den perfekt! Lite kort kanske, men det tycker jag alltid att mina tröjor blir. En vanesak antar jag. Eller så får jag börja sticka längre tröjor :)

söndag, juli 25, 2004

Nu har jag varit i Uppsala:

 
Det blev 8 härvor Rowan summer tweed, som var på rea. Det ska bli en randig tröja med snörning i halsen. Hinner nog inte bli klar till den här sommaren, men det kommer ju en nästa år igen.

 
Sedan blev det 6 nystan paris, för att kunna göra klart ärmarna på Janda. Och äntligen det sista nystanet Safran, för att kunna göra klart den här.


Fram och bakstycke är klara, liksom en - och nästan en- ärm. Det var så otroligt lite som saknades att det tog 15 min att sticka klart den när jag väl hade garnet. Tyvärr så är det inte samma färgbad, och jag tycker det syns en otrolig skillnad det nya stickade och det gamla. Men det är inte så mycket att göra. Nu ska den sys ihop och sticka halskant, och sen är tröjan klar! Förhoppningsvis kan jag lägga upp foto senare i veckan.

fredag, juli 23, 2004

Det kom ett paket på posten...



Med massa trevligt garn! Jag har beställt en del ur Phildars sortiment, från en holländsk nätbutik. Det var mycket bra och trevlig service, jag kommer säkerligen använda dom igen.
Garnet är lite olika sorter, en del phil de luxe, lambswool och phil éponge. Det ska bli fyra olika barntröjor. (Jag fick nämligen nyligen reda på att en kompis väntar barn! Det ska komma i December, så jag tänkte vara ute i lite god tid för en gångs skull.)


 
Och så några stickbrochyrer, från samma ställe. Den ena, bok 407, hade så otroligt många fina mönster. Jag tror nästan jag vill göra allihop! Den andra hade bara några få roliga saker. Så går det när man handlar via nätet utan att kunna titta ordenligt på det man är nyfiken på.
Jag är iallafall nöjd!

Och idag, när det var stopp i tunnelbanan och jag kom 45 min för sent till jobbet, så hann jag sticka hela hälen på en av babysockorna. Man ska se positivt på saker och ting, eller?


onsdag, juli 21, 2004

Rosa sockor

 

Ett par sockor stickade i Opalgarn. Jag är mycket nöjd med garnet, men inte så mycket med färgen. Ibland får jag för mig att jag vill ha rosa saker (tex när jag köpte garnet) men sen inser jag att det inte riktigt är jag....
Så dom här ska en kursare till mig få. Hon blev kär i dom när hon såg mig sticka på dom, och hellre att någon som tycker om dom har dom än att jag lägger dom i en låda. Så nu ska jag cykla över till henne och överraska henne. Det är alltid kul att få ge bort saker!

Opalgarnet var väldigt drygt. Det blev en del över, så jag tänker sticka lite babysockor. Det är sånt som alltid tycks gå åt, och det är bra att ha nu när vännerna kommer upp i "rätt" ålder. Och så är det ju så kul att sticka dom, det går så fort.

Garnet är föresten köpt hos Britt Anderssons nätbutik. Jag köpte även ett grått och ett grönt nystan. Jag hoppas dom färgerna stämmer mer med mig, men det tror jag nog. Brukar alltid stanna till när jag går förbi och titta längtande på nystanen...


måndag, juli 19, 2004


Inga stickfoton 
 
så istället får det bli en bild på blomsterprakten på balkongen. Det här är blomma för dagen, en av mina favoritblommor. Nackdelen är att de blommar just en dag, men då är de otroligt vackra. I verkligheten är den lila färgen mycket mer intensiv och mörk.
 
Varje dag när jag kommer hem från jobbet så hoppas jag på en lapp från posten. Jag väntar nämligen på paket; jag har köpt både garn och ull från e-bay och hoppas det dyker upp snart. Framförallt längtar jag efter ullen för jag har ingenting jag vill spinna av hemma för tillfället, men jag vill otroligt gärna spinna. Så jag hoppas....
 
Annars stickar jag mest på ett par sockor och en tröja i muskatgarn. Egenltligen borde jag köpa garn så jag kan sticka klart två tröjor som ligger halvfärdiga pga dålig planering. Den ena är Janda från Knitty, den andra är ett mönster från garnstudio. Men i helgen ska jag till uppsala, och förhoppningsvis kan jag köpa garn i min favoritaffär! (Typiskt att det är helgen före löning.....Eller kanske lika bra det?)


Jag med

Då var det dags för mig att också starta en blog. Vet inte varifrån dessa exhibitionistiska tendenser kommer, men men... Här ska jag skriva om mina textila äventyr och utsvängningar. För tillfället är det stickning och spinning som lockar mest, men det brukar variera lite från och till.
 
 
 

söndag, juli 18, 2004


Här är vad jag har gjort i helgen
 
Det är ull från Åddeboull, en 50/50 blandning mellan ryaull och Leicesterull. Det är egentligen till för kardning (vilket den fungerar väldigt bra för) men jag ville prova att spinna. Det visade sig att det också gick väldigt bra, jag är mycket nöjd! Jag gjorde ett tvåtrådigt garn, det blev ungefär 50 g. Det räcker inte till så mycket men jag kommer nog att beställa mer i från Åddeboull, dom hade flera olika blandningar och olika färger..... Nästa månad, när lönen kommer!