Ulltopia

Tänk dig en värld där alla har så mycket ull dom vill.... Ett ulltopia!

lördag, mars 05, 2005

Ensam hemma

Japp! Här är det ensamt i lägenheten. Sambon är landsförvisad till Sundsvall, för jag behöver en plugghelg. Men eftersom jag redan sitter vid datorn kan jag passa på att uppdatera bloggen lite.

Innan min självförvållade husarrest satte igång så hann jag klart med Grecian plates:
  • Garn: Wendy Mohair 90 %, köpt på tradera i våras. Jag använde knappt 6 hg.
  • Stickor: US 5 och 10. En klar fördel var att använda Denise interchangeable knittig needles för "flätstickningen". Eftersom ena raden ska stickas med en smalare sticka och den andra med en tjockare så kunde jag bygga mig en rundsticka med just de egenskaperna. Jag slapp alltså fippla med två olika stickor! Mycket bra!
  • Mönstret: Bra och tydligt (när man väl läser det ordentligt) Jag skulle ökat lite mer i bystregionen inser jag i efterhand, men det funkar. Modellen är verkligen söt tycker jag!
  • Resultatet: Hårigt och varmt. Men jag gillar den. Den sitter bra och är snygg. Jag är lite obeslutsam angående den virkade snodden bara. Antingen så gör jag en i icke-mohair garn, eller så köper jag ett litet silkesband i någon fin färg. Ska fundera på saken.
  • Stickningen: hårig, hårig, hårig! Jag vet inte om jag är så sugen på att sticka mer i mohair, har stordammsugt soffan idag. Men annars bra, jag tyckte om uppdelningen av flätmönstret och slätstickningen.
  • Betyg: 3.5 får av 5 möjliga, men det var bara för att jag måste ha svalt typ ett halvt hekto garn under processen. Det flyger ju omkring överallt! Kanske skulle gjort den i ett annat garn.

Och så totalt icke-stickat, men ändå lite stolthet:En liten body till bubblan. Om man inte tittar för nära så ser det helt ok ut!

Ed: jag försöker få ordning på bilderna, men det vill sig inte just nu.