Ulltopia

Tänk dig en värld där alla har så mycket ull dom vill.... Ett ulltopia!

måndag, september 27, 2004

En hektisk helg

Ja, jag trodde jag skulle få ägna helgen åt rogue. Tji fick jag. Jag har ägnat helgen åt Fågelbo. Inte helt fel det iochförsig, men ändå....

Bara för att jag kan, här är före och efter bilder från vår spännande utflykt till mammons tempel.

Så här var det:Så här blev det:


(jag hoppas ni lägger märke till att jag verkligen försökt få en autentiskt före/efter bild. Förebilden har inget ljus och dålig vinkel, allt för att få den andra att framstå i bra dager. Jag hoppas även ni kan se på den första bilden den bruna soffan. Jajamensan, mina föräldrar köpte den när dom gifte sig 1972. Så det var faktiskt dags att skaffa ny. Brun manchester känns så....70-tal!)

Det var en ganska trevlig dag, trots att det verkligen tog hela dagen. Men vi hittade allt vi skulle och inte så jättemycket extra.

På söndagen hann jag iallafall sätta mig med Rogue en liten stund, och har kommit till fickan. (Klart jag ska ha en ficka!! Vad är väl en luvtröja utan kängruficka?) Det känns dock lite meningslöst att lägga upp foto på den, det ser ut som en blå korv.

Den är så roligt så roligt, jag tycker verkligen att det är en supertrevlig stickning! Alldeles för lätt att fastna i dock. Och så lyssnar jag på Nadime Gordimers "Ett tillfälligt möte" Ruggigt bra den också. Så ni kan ju gissa att det blev en sen kväll igår ;)

Kursen på ABF hittade jag i ABF katalogen över Stockholm. Den ska gå den 23 Oktober, 10-16 i ABF huset. Kostar 850 pix. Man kan alltid maila och fråga på studier@abfstockholm.se om det finns platser kvar. Jag skulle defenitivt gå om jag kunde. (kanske gör jag det ändå? Man ska inte skolka sägs det, men om man byter ut en kurs mot en annan då? Då är det väl inte skolk? Äh, det är säkert fullt, så jag behöver inte fundera på det....)

4 Comments:

Blogger litet nystan said...

Det var ett fint litet Fågelbo! Du har ju solklar roomservice-talang :)
Tänk att du också är på gång med Rouge, jag kommer att bli sist i Sverige med att sticka den känns det som. Jag har ju mönstret men har så svårt att bestämma mig för vilket garn jag ska köpa... livet är så fullt av svåra val!

Apropå kursen så mailade jag och bad om mer info. Tycker det var lite dyrt för bara en endagskurs, faktiskt... Jag har ju läst boken Vikingastickat och gjort en del provlappar o dyl ur den, frågan är hur mycket längre man kommer på bara en lördag? Fast hon verkar ju jätteduktig, så jag får fundera ett varv till.

11:02 em  
Blogger Jorun said...

En soffa med inbyggd garngömma! Så utomordentligt praktiskt...

Jorun
(som snart måste till Ikea för att bunkra lingonsylt och pepparkakor, och som hoppas hitta ett snyggt handarbetsskåp att ha i vardagsrummet)

4:24 em  
Anonymous Anonym said...

SNYGGT!!
Ser ut som en viss mäklarannons i dagens DN :-)
Hälsningar,
/Halla

5:54 em  
Blogger Tina said...

Heheh, det var inte ALLS min tanke att man kunde ha garn i den....:)
Snarare var det Amir som blev jätteglad över att slippa ha allt garn överallt: "nu kan man ju gömma det i soffan!" Så jag fyllde den snabbt med täcken och sängkläder, så nu måste mitt garn iallafall ligga och drälla överallt. Oj, så synd...:)

Men det är en väldigt fin soffa, och framförallt: Otroligt bekväm! Man kan sitta och sticka i den i timmar.....

9:26 em  

Skicka en kommentar

<< Home